Weekend van de wetenschap 2023

Uit Hackalot - Hackerspace Eindhoven
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weekend van de wetenschap 2023
Hackalot-wvdw.jpg
Naam Weekend van de Wetenschap 202023
Start datum 07-10-2023 14:00
Eind datum 08-10-2023 21:00
Locatie von flowtowlaan 1A, Eindhoven


Op 7 en 8 oktober doen we mee aan het weekend van de wetenschap. Dit doen we in de vorm van een open dag.

Op zaterdag zijn we open van 14:00 tot 17:00 in een open-dag achtige setting, en op zondag 'gewoon' open vanaf 14:00 tot laat. Kom je langs?

Persbericht

Op 7 & 8 oktober 2023 is het weer zover: het Weekend van de Wetenschap. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. Hackalot doet ook mee!

Wetenschap is overal en altijd om ons heen, soms zonder dat we het doorhebben. Het is de basis van onze technologie, de geneeskunde en onze kennis over de wereld om ons heen. Maar hoeveel weten we eigenlijk over de wetenschap achter ons dagelijks leven? Dit jaar staan we tijdens Weekend van de Wetenschap stil bij de vraag: ‘Hoe werkt het?’. Van ‘Hoe werkt je gameconsole?’ tot ‘Hoe werkt het weer?’. Tijdens Weekend van de Wetenschap kunnen mensen op zoek naar antwoorden op deze en vele andere vragen, en worden ze meegenomen op een fascinerende reis door de wetenschap. Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, spannende experimenten, boeiende lezingen en inspirerende ontdekkingen. Het festival wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voor meer inhoudelijke informatie en updates over het programma zie: www.weekendvandewetenschap.nl/pers Houd de website www.weekendvandewetenschap.nl in de gaten voor meer informatie over de campagne en het volledige programma van het Weekend van de Wetenschap.


Activiteiten

t.b.d

Voor deelnemers

We kunnen hulp en projecten goed gebruiken! Voor meehelpers wordt er avondeten verzorgd. Dus kom laten zien aan wat voor tofs je bezig bent of vertel wat jij leuk vind aan de space.

Aanmelden is optioneel, maar het is handig om te weten met hoeveel mensen we aanwezig zijn :) (Hetzelfde geld voor projecten overigens ;) )

Naam Zaterdag Zondag Eventueel je projecten
Boekenwuurm Ja Ja Leds, LED paneel, robotje, etc
Iron Ja Ja Ik ben zaterdag en zondag later.
Cat Ja Ja ?
Xesxen Nee Ja ?
Jij? ? ? ?