TS100 Otter Upgrade

Uit Hackalot - Hackerspace Eindhoven
Ga naar: navigatie, zoeken
Otteriron 4.jpg
Project TS100 Otter Upgrade
Name TS100 Otter Upgrade
Start 2020/01/13
Contact Kartoffel
Website https://github.com/Jan--Henrik/Otter-Iron
Information Kleine productierun van een TS100 USB-C PD upgrade
Status Wachtende op China
Standaard TS100 soldeerbout en -punt

TS100

De MiniWare TS100 is een erg populaire draagbare soldeerbout. Er zit standaard een barrel jack connector in, waarmee je er 12-24V DC in kan stoppen om een vermogen tot 65W in de soldeerpunt te krijgen. Omdat het hitte-element in de soldeerpunt verwerkt zit warmt de punt snel op en soldeert deze erg fijn.

Om de TS100 gemakkelijk te voeden gebruiken veel mensen adapters van hun laptopvoeding of een LiPo accu naar een barrel jack te gaan.

Het zou erg makkelijk zijn als de TS100 een USB-C poort had, omdat je dan geen speciale laders nodig zou hebben maar een compatibele telefoon- of laptoplader zou voldoen. Miniware heeft een nieuwe soldeerbout uitgebracht, de TS80. Deze beschikt wel over een USB-C poort, maar ondersteunt enkel Quick Charge waardoor je slechts 18W over de USB kabel kan krijgen.Otter Iron boven de originele TS100 PCB

Otter-Iron

En toen kwam Jan Henrik met de Otter Iron. Dit is een drop-in vervanging voor de standaard PCB in de TS100 die USB-C mét Power Delivery toevoegt. Met USB Power Delivery kan een apparaat tot wel 20V en 100W ontvangen. Hiermee kan je met flink vermogen solderen vanuit bijvoorbeeld je MacBook lader of zelfs vanuit bepaalde laptops.

Jan Henrik deelt hier en daar lege printplaatjes uit voor zijn Otter Iron upgrade, maar het is best een complex ontwerp met een hoop SMD onderdelen. Ik organiseer daarom een group buy waarmee we tien vervangingsprintjes gaan laten produceren.

Ik laat tien bordjes bestukken met alle onderdelen aan de bovenkant. Onderop zitten nog een schermpje, knopjes, en een paar SMD parts maar die zal ik er met de hand bij zetten. Je krijgt een vrijwel volledige PCB, enkel de klemmetjes voor de soldeerpunt ontbreken.

Het gaat ongeveer 50 euro per stuk kosten. Om in te dekken voor eventuele tegenslagen of extra belastingen vraag ik vooraf 60 euro per stuk, en stort ik terug wat achteraf over is.

Inschrijven

Let op: je zult zelf een TS100 moeten aanschaffen. Dit kan hier bijvoorbeeld voor 40-45 euro. De soldeerpunt-klemmetjes zijn custom, en die moeten van de originele PCB geoogst worden.

Alternatief kun je een lege behuizing en een paar zekeringhouders gebruiken. Zie hier meer info daarover.


Schrijf je in door jezelf aan de tabel hieronder toe te voegen. Laat een manier achter waarop ik je makkelijk kan bereiken.

  • Kosten: ~€50 per geassembleerde PCB. Je legt 60 euro in, en krijgt het overschot achteraf terug.
  • Ophalen bij Hackalot of Revspace, of via inter-hackerspace post


Naam Contact Otter-Iron bordjes
Niek niek@bekend.abc 1
joepie91 admin@cryto.net 1
Boekenwuurm @Boekenwuurm.nl 1
noopwafel @gmail.com 1
Xesxen bekend 1
Sebastius je weet me wel te vinden 1
Lupus @sander2121 1
elborro @elborro 2


De inschrijvingen zijn gesloten. Er is misschien een bordje over, maar dat weet ik pas achteraf. Voeg hieronder je naam en mail toe om reserve te staan:

  • qwaxys@bekend.be