Deelnemersvergadering 2023-05-18

Uit Hackalot - Hackerspace Eindhoven
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deelnemersvergadering 2023-05-18
Naam Deelnemersvergadering 2023-05-18
Start datum 18-05-2023 20:00
Locatie Space + online


Het is weer tijd voor de jaarlijkse deelnemersvergadering! We houden deze op de space, en zorgen dat het ook via Jitsi te volgen is.

Jitsi

Als het niet mogelijk is om op de space aanwezig te zijn, dan kun je de vergadering via Jitsi bijwonen. Jitsi is een open-source videoconferentie platform voor in de browser.

Voorlopige link: https://meet.hack42.nl/hackalot

Als je haperend beeld of slechte audio hebt kun je in de balk onderaan onderaan bij de drie puntjes de videokwaliteit wijzigen (Performance settings).

Agenda

Jaaroverzichten

Toekomst

 • Afgelopen verhuizing + toekomst: Kartoffel

Vragenronde / Q&A

 • Wvttk

Notulen

Het agenda:

  - deelnemer stand
  - bestuurs aangelegenheden
  - financien
  - changelog + activiteiten
  - toekomst
  - vragen
 • Een PDF van de presentatie komt online
 1. Financien

We zijn serieus gegroeit, vorig jaar stond er (door corona) een markbare daling. De stijging is nogsteeds minder dan 2/3 jaar geleden. Er zijn nu 37 deelnemers. Er zijn slechts een paar uitschrijvingen (corona als grootste reden). De financien zijn zeer positief, ong een jaar geleden is er een flike donatie geweest van een ex-organisatie die iets deed wat kwa doelstellingne bij een hackerspace ansloot (stichting spider). Daardoor is het totaal bedrag goed gegroeit. Ook zijn de netto maand-lasten positief, dit zijn puur de betrouwbare inkomsten en uitgaven. de grootste inkomsten bron is de donatie van spider.

inkomsten

  Contributie: 8.9k
  Barverkoop: 3.5k
  Donaties: 6k

uitgaven:

  Huur: 8k
  Andere: 1k
  Barinkoop: 1.9k (tegoeden over: ong 1200 euro, dus geen grote marge!)
  Gereedschap: 3.5k (grootste deel is de lasersnijder, iets over de 3k!, vorige presentatie naam: speelgoed)
  Inrichting: 339,- (zoals luchtreinigers, of stelling kasten)
  Verbruiksmaterialen: 42,-
  Verhuizing: 400,- (Enkel directe verhuiskosten zoals helper-eten, doorsloten en dozen)
  Promo: 187,- (nieuwe flyers, sweaters enzo.)

Samenvatting financien:

  - We groeien weer!
  - Corona is voorbij
  - Momenteel is alles betaalbaar, zwarte cijfers \o/
  - Er is weer ruimte voor lasercutter en andere luxes. 

Vraagen/toevigingen financien

  Niek: Bedrag voor speeldgoed is veel lager dan de jaren daarvoor; dus als je graag iets in de voorraad ziet; laat het vooral weten! stuur een mailtje naar de administratie.
  Unknown: q: Zijn de 6k aan donaties meegerekend in de cijfers. Zijn we ook zwart zonder de donaties? a: maandelijkse cijfers zijn vaste maandelijkste inkomsten - huur. Dus geen eenmalig donaties. We staan echt zwart.
  Niek 2: q: We hebben 2 donaties gekregen; is er niet eentje vergeten? a: die is vorige keer behandeld
 1. Bestuursaangeledenheden

Er zijn wat spullen van MCH gekomen. Er is een 5-jaars feest geweest Er moets iets gebeuren met statiegeld Er moet subsidie aanvragen komen bij de Gemeente (voor algemene hulp) De webcam hangt weer in de space en is actief (je mag heb vrij afdekken als je wil). Vorige december was er een mini-kerst feest. komt er nog een dit jaar!

Er is weinig veranderd aan de verzekeringen -- maar heeft wel veel tijd gekost. Er was geen verandering nodig. Er is gekeken naar een automatische incasso. Daar doen we niet aan. Er zijn wat betalings achterstanden kwijtgescholden. We zijn bezig met een SBBI status. een ANBI status is niet mogelijk voor de space. Dit hangt af van de belastingdienst.

  - Een SSBI: sociaal belang behartigende instelling. 
  - Dit levert minder op dan ANBI, maar daar moet een GOED doel voor zijn

Wet bestuur en toezicht personen komen pas over jaren bij aanpassing statuten (misschien niet)

De pandemie maatregelen zijn weg gehaald. (Spat-schermen) Er zijn evaluaties geweest -- op het moment is er niet veel meer nodig of zichtbaar.

De verhuizing was veel werk. Iedereen veel dank voor het helpen met zoeken. De uiteindelijke datum is meerdere keren aangepast. (3 verschillende datums in ons voordeel)

  1. Promo
  - Er zijn weer stickers voor evenementen
  - Weekend van de wetenschap gehaald
  - maker faire 2022 geweest
  - MCH reclame met banners en stickers
  - T-Dose 2023
  - En er zijn hoodies voor de promo. (Er zijn er momenteel nog 1 of 2 te koop!)
  1. Laser
  - Vervangen van spiegels
  - Meerdere calibratie pogingen
  - Er is een andere laser gekocht (sponsor: stichting spider)
 1. Changelog van de space + activiteiten!

Er is een nieuwe space! space release 3

  - Er zijn nieuwe SAMLA's gekocht voor de verhuizing. deze zijn over
  - Er is een DuPunt tang gekocht (van deelnemer)
  - Er is een ader huls tang + hulzen gekocht (van deelnemer)
  - Nieuw slot voor de verhuizing
  - Er is een Hacker-passpoort stempel
  - Er is een tosti-ijzer met meer vermogen!
  - Er zijn nieuwe/betere brandblussers + oogdouches
  - Er zijn luchtfilter
  - Er is wat met geluids isolatie gedaan
  - Er is een lasercutter
  - Er zijn veel consumables gekocht (eg. stofzuigerzakken, label tape)
  - Er is een pasjes printer gekomen
  - Er is veel filament bijgekomen (dankje!)
  - Er zijn hoodies gekomen
  - Er is nieuw gereedschap bijgekomen
  - Er zijn kantoor artiekelen enzo gekomen
  - Er is een nieuwe glazen lessenaar (van MCH) (niek: is om de les te lezen.) (+ verborgen hacker!)

activiteiten:

  - MCH 2022
  - Makerfaire
  - Workshop fijnstof meters bouwen
  - Feest 5 jarig bestaan
  - Verhuizing
  - Open-hackerspace dag
  - T-Dose presentie

Als je iets weet of als je een goede gelegenheid ziet; laat het ons weten, we kunnen je altijd ondersteunen. Een van de dingen die nog moeten komen zijn een verhuis feestje. De mensen van MAD-lab hebben ons gevraagt of we eens langs kunnen komen in het stadslab om eens iets te komen vertellen. Er staat o.a. een Debian workshop op het programma; gaat de goeide kant op.

in het verleden waren er vaker workshops; deze zijn door de Corona doodgegaan. Als iemand daar behoefte aan heeft dan nodigen wij iedereen uit. (er kwam meteen een aanbieding voor een oscilloscope workshop)

 1. toekomst + terugblik

Er is een verhuzing geweest; dit heeft een paar jaar geduurt. Jullie hebben het vast wel door gehad! Omdat we al zo lang aan het zoeken waren naar een nieuwe locatie was de pret en motivatie er echt wel uit. We hebben heel erg veel opties bekeken. Dit was echt een grote uitdaging; onze vrijtijd waarin dat ging was echt op. Erg bedankt voor de mensen die meededen aan de comissie die ons hebben geholpen met het vinden van een nieuwe ruimte. Op de valreep hebben we de huidige ruimte gevonden, echt via-via. We hadden een paar nood-opties voor de opslag achter de hand; en we hebben via een van die opties contect bij de gemeente en verhuurder gekomen. Een week later is er verhuist en nu zitten we heel erg mooi -- Er is nog genoeg te doen en we hoeven niet stil te zitten. Nog niet alles is 100% functioneel en er staat nog genoeg op de planning. Dingen zoals de ventilatie van de lasersnijder; andere ventilatie en andere dingen. Dit gaan we als bestuur overleggen met de verhuurder.

We hebben een tip gehad van de gemeente: huidige locatie is eigendom van de locatie; verhuurd door een 3e partij. in dit gebouw zit op het moment ook een tijdelijke school als verbouw-wissel locatie. Momenteel is onze helft anti-kraak waar mensen wonen. De school die nu de andere kant van het pand heeft vertrekt volgend jaar; volgens de tip komt daar voor schooljaar 2024-2025 een nieuwe school in welke waarschijnlijk het volledige pand nodig heeft. Slecht nieuws is dat we er dan waarschijnlijk uit moeten; gelukkig hebben we daar nu al een waarschuwing van. in de praktijk kan het kiezen dat we langer hebben, maar we moeten toch weer opnieuw naar een nieuwe locatie zoeken. Dat is enorm jammer. Gelukkig hebben we inmiddels genoeg ervaring om een nieuwe locatie te kunne vinden. hier komt als bestuur nog een toekomstige vergadering over.

We willen omdat we een nieuwe locatie hebben graag weer een her-openings feestje geven. Dat willen we wss volgende maand doen. Als je tips hebt op wil helpen zou dat heel erg leuk zijn. En het is weer BBQ seizoen! dit kunnen we misschien doen.

vragen:

  F: q: The montly 55 euro+ was fixed income - fixed expensen right? There are more fixed expenses than rent right? a: yes there are 

Dankje wel! laten we er weer een mooi jaar van maken!