Koken
Keukeninventaris
TODO
Recepten
Inspiratie
Risotto met paddenstoelen
Voor 9 à 10 hackers
- 3.5 l paddenstoelenbouillon
- ~600g champignons/bospaddenstoelen (gemengd)
- 1 kg risottorijst
- 300ml droge witte wijn
- 4 uien
- 5 tenen knoflook
- Bijna een hele punt Parmigiano reggiano (~200g)
- 180g boter/margarine
Accessoires:
- 2-3 stokbroden + kruidenboter/kaas
- ~500g aan gemengde sla
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- $dressing
Bereidingswijze
- Bereid de bouillon
- Bak de champignons gaar en zet ze apart
- Gooi de helft van de boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook
- Voeg de risottorijst toe en bak het tot glazig
- Gooi de wijn erbij en roer tot het opgenomen is
- Voeg een scheut bouillon toe en roer tot het opgenomen is
- Herhaal tot de rijst gaar is (20min)
- Voeg de paddenstoelen toe en rasp de kaas door de risotto. Hou een beetje over om achteraf over de risotto heen te raspen
- Breng op smaak met peper
Serveer met stokbrood en salade.