Koken: verschil tussen versies
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
k (plug mn 20 jaar oude eindhovense boekje) |
k (→Recepten) |
||
Regel 43: | Regel 43: | ||
# Breng op smaak met peper | # Breng op smaak met peper | ||
Serveer met stokbrood en salade. | Serveer met stokbrood en salade. | ||
+ | |||
+ | === Chili sin carne === | ||
+ | [[Bestand:Chili.jpg|450px]] | ||
+ | |||
+ | |||
+ | Voor 7 à 8 hackers | ||
+ | * 2 el olijfolie | ||
+ | * 2 uien | ||
+ | * 6 paprika's (2 stoplichten) | ||
+ | * 3 rode pepertjes (optioneel) | ||
+ | * 2 zakjes kruidenmix voor chili | ||
+ | * 1600g tomatenblokjes | ||
+ | * 800g kidneybonen | ||
+ | * 800g bruine bonen | ||
+ | * 200g mais | ||
+ | * zakje geraspte belegen kaas | ||
+ | * 200g crème fraîche | ||
+ | * 1 zak tortillachips | ||
+ | * 1 stokbrood | ||
+ | |||
+ | Voor salade: | ||
+ | * ~300g salademix | ||
+ | * 4 tomaten | ||
+ | * $dressing | ||
+ | |||
+ | Bereidingswijze | ||
+ | # Snijd de ui fijn en de paprika in blokjes. Spoel de bonen af in een zeef. | ||
+ | # Verhit olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui | ||
+ | # Voeg de paprika toe en bak het geheel een paar minuten. | ||
+ | # Voeg de tomatenblokjes en kruidenmix toe. Laat het vijf minuten zachtjes koken. | ||
+ | # Snijd ondertussen de pepertjes fijn en voeg deze toe. | ||
+ | # Voeg de bonen en mais toe. Hou van de mais een beetje apart voor in de salade. | ||
+ | Serveer met crème fraîche, kaas, tortillachips, stokbrood en salade. |
Versie van 3 nov 2018 15:39
Keukeninventaris
TODO
Recepten
Inspiratie
- https://bitlair.nl/Projects/Koken
- https://revspace.nl/Recepten
- https://frack.nl/wiki/Noms/avondeten
- https://hack42.nl/wiki/Vergadervoedsel
- http://www.mdcc.cx/~joostvb/kook/boek11.pdf
Risotto met paddenstoelen
Voor 9 à 10 hackers
- 3.5 l paddenstoelenbouillon
- ~600g champignons/bospaddenstoelen (gemengd)
- 1 kg risottorijst
- 300ml droge witte wijn
- 4 uien
- 5 tenen knoflook
- Bijna een hele punt Parmigiano reggiano (~200g)
- 180g boter/margarine
Accessoires:
- 2-3 stokbroden + kruidenboter/kaas
- ~500g aan gemengde sla
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- $dressing
Bereidingswijze
- Bereid de bouillon
- Bak de champignons gaar en zet ze apart
- Gooi de helft van de boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook
- Voeg de risottorijst toe en bak het tot glazig
- Gooi de wijn erbij en roer tot het opgenomen is
- Voeg een scheut bouillon toe en roer tot het opgenomen is
- Herhaal tot de rijst gaar is (20min)
- Voeg de paddenstoelen toe en rasp de kaas door de risotto. Hou een beetje over om achteraf over de risotto heen te raspen
- Breng op smaak met peper
Serveer met stokbrood en salade.
Chili sin carne
Voor 7 à 8 hackers
- 2 el olijfolie
- 2 uien
- 6 paprika's (2 stoplichten)
- 3 rode pepertjes (optioneel)
- 2 zakjes kruidenmix voor chili
- 1600g tomatenblokjes
- 800g kidneybonen
- 800g bruine bonen
- 200g mais
- zakje geraspte belegen kaas
- 200g crème fraîche
- 1 zak tortillachips
- 1 stokbrood
Voor salade:
- ~300g salademix
- 4 tomaten
- $dressing
Bereidingswijze
- Snijd de ui fijn en de paprika in blokjes. Spoel de bonen af in een zeef.
- Verhit olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui
- Voeg de paprika toe en bak het geheel een paar minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en kruidenmix toe. Laat het vijf minuten zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de pepertjes fijn en voeg deze toe.
- Voeg de bonen en mais toe. Hou van de mais een beetje apart voor in de salade.
Serveer met crème fraîche, kaas, tortillachips, stokbrood en salade.