ArduinoWorkshop: verschil tussen versies

Uit Hackalot - Hackerspace Eindhoven
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 18: Regel 18:
  
 
== Wat gaan we doen ==
 
== Wat gaan we doen ==
We gaan beginnen met het laten knipperen van een ledje. Als dat werkt weten we dat het Arduinobordje goed is, de programmeer software werkt en het knipperprogramma op de Arduino geladen kan worden. De volgende stap is het opdoen van programmmerervaring op de Arduino.
+
We gaan beginnen met het laten knipperen van een ledje. Als dat werkt weten we dat het Arduinobordje goed is, de programmeer software werkt en het knipperprogramma op de Arduino geladen kan worden. De volgende stap is het opdoen van programmerervaring op de Arduino.
  
 
== Aanmelden ==
 
== Aanmelden ==

Versie van 1 feb 2020 19:28

ArduinoWorkshop
Naam Arduino Beginners Workshop
Start datum 15-02-2020 14:00
Eind datum 15-02-2020 17:00
Locatie Ruysdaelbaan 106, Eindhoven

Arduino Workshop voor beginners

Wat is Arduino

Arduino is elektronica en software waarmee je, met extra onderdelen, een apparaat kunt maken waarmee je dingen kunt automatiseren, kunt meten, kunt besturen. Bijvoorbeeld kun je er een plantenwatergeefinstallatie mee maken, verlichting of een ventilator mee besturen. De Arduino is ook gemaakt voor mensen zonder programmeer- en elektronica-ervaring die er ook een apparaat mee kunnen maken.

De basis van elk Arduino-project is een Arduino-board met daarop een microcontroller. Het standaard Arduino board is de Uno. Het heeft een USBansluiting zodat je de Arduino Uno op je computer kunt aansluiten. Alle noodzakelijke componenten om een simpel project te maken zijn al op het board geïnstalleerd. Aan de zijkanten van elk board vind je aansluitingen die je met draden met LED-lampjes, sensoren, motoren, en andere onderdelen kunt verbinden om zo je eigen apparaat te maken.

Onderdelen zijn vaak erg goedkoop. Zodoende kun je voor weinig geld je eigen robot of lichtbesturing maken. Om je Arduino-apparaat te programmeren heb je een computer en de juiste software nodig. De software is gratis. Met een netadapter of batterijen kun je de geprogrammeerde Arduino ook zelfstandig, zonder computer, laten werken.

Voor wie

Voor mensen die nog geen ervaring hebben met Arduino. Als je wel ervaring hebt ben je ook welkom, je zult dan wel wat meer zelfredzaamheid aan de dag moeten leggen. Beginners gaan voor inzake deelname en aandacht.

Wat gaan we doen

We gaan beginnen met het laten knipperen van een ledje. Als dat werkt weten we dat het Arduinobordje goed is, de programmeer software werkt en het knipperprogramma op de Arduino geladen kan worden. De volgende stap is het opdoen van programmerervaring op de Arduino.

Aanmelden

  • Aanmelden is nodig vanwege de beperkte ruimte.
  • Voeg je (nick)naam toe in onderstaande tabel of stuur een email naar arduinoworkshop.200215.hackalot@7337.nl
  • Maximaal 12 deelnemers.
  • De workshop is gratis.

Wat neem je mee

  • Notebook
  • Netapapter voor de notebook
  • Muis
  • Wat je verder handig vindt, nodig denkt te hebben.

Als je zelf geen computer hebt kun je er tijdens de workshop een spacelaptop Hackalot gebruiken. Er zijn een paar beschikbaar. Als je al een Arduino hebt kun je die, met wat je er verder bij hebt, meebrengen.

Info

Stuur een email naar: arduinoworkshop.200215.hackalot@7337.nl

Locatie

Aanwezigen

nickname opmerkingen
Wim324
Aryanna
Jazzisa
Jij? Eventuele opmerkingen