Koken

Uit Hackalot - Hackerspace Eindhoven
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Keukeninventaris

TODO

Recepten

Inspiratie

Risotto met paddenstoelen

Risotto paddenstoelen.jpg


Voor 9 à 10 hackers

  • 3.5 l paddenstoelenbouillon
  • ~600g champignons/bospaddenstoelen (gemengd)
  • 1 kg risottorijst
  • 300ml droge witte wijn
  • 4 uien
  • 5 tenen knoflook
  • Bijna een hele punt Parmigiano reggiano (~200g)
  • 180g boter/margarine

Accessoires:

  • 2-3 stokbroden + kruidenboter/kaas
  • ~500g aan gemengde sla
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • $dressing

Bereidingswijze

  1. Bereid de bouillon
  2. Bak de champignons gaar en zet ze apart
  3. Gooi de helft van de boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook
  4. Voeg de risottorijst toe en bak het tot glazig
  5. Gooi de wijn erbij en roer tot het opgenomen is
  6. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot het opgenomen is
  7. Herhaal tot de rijst gaar is (20min)
  8. Voeg de paddenstoelen toe en rasp de kaas door de risotto. Hou een beetje over om achteraf over de risotto heen te raspen
  9. Breng op smaak met peper

Serveer met stokbrood en salade.